Ramelsloher

Oprindelse

Tysk landrace opkaldt efter den nordtyske landsby Ramelsloh. Lokale historier fortæller at Ramelsloher-hønen oprindelig er blevet udviklet af lokale munke. Hvis denne historie er sand, må racen være temmelig gammel, da egnens sidste kloster lukkede omkring 1530.

Fuglenes karakteristika blev første gang beskrevet omkring 1870 og en målrettet avl blev herefter sat i gang. Første gang Ramelsloher-hønen blev vist på udstilling var i 1874 men det var først omkring 1900 at racen var stabiliseret.

Ramelsloher er i dag en sjælden race der stadigvæk især holdes i det nordlige Tyskland. I 2005 havde man kendskab til 56 haner og 270 høner i Tyskland. Af de to farvetyper, hvid og gul, er den hvide i dag den mest almindelige og der hvor man finder de sundeste fugle.

Særlige egenskaber

Ramelsloher er en let race der som andre landhøns er nysgerrige, gode til at finde deres egen føde og gode til at passe på sig selv. Det er en lille race der ikke giver voldsomt meget af hverken æg eller kød, men som til gengæld er hårdfør og i stand til at lægge en vis mængde æg vinteren igennem.

Ramelsloher har på trods af den ensfarvede hvide eller gule fjerdragt et specielt udseende. Dens næb og ben har en stærk grå-blålig farve og næbspids og kløer er hvide. Øreskiverne er hos hanen hvidlige med et blåligt skær og hos hønen pastelblå. Øjnene samt huden rundt om øjet er meget mørkt, næsten sort.



Rugning

Middel rugelyst



Farver

Gul

Hvid



Type: Let

Vægt høne: ca 2,25 kg

Vægt hane: ca. 2,75 kg

Æg: ca 55 g, fra hvid til flødefarvet

Antal æg om året: ca 150
Horsens og Omegns fjerkræklub | Skovgården, Vandværksvej 32, 8700 Horsens  | Tlf.: +45 27900549